MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

33. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Šest tednov. To je približno toliko časa, preden boste spoznali majhno osebo, ki raste v vas. Neverjetno, kajne? Mislimo, da je tako. Preberite, če želite izvedeti več o tem tednu.

2 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

Vašemu malemu stanovalcu v vas zmanjkuje prostora. Še dobro, da se pripravlja kmalu ven! Kmalu resno verniks– začenja se postavljati v položaj tako, da položi glavo v najožji del vaše maternice. 95 % dojenčkov se rodi z glavo navzdol. Do zdaj je vaš dojenček pogoltnil veliko amnijske tekočine. Njegovo črevo se bo postopoma napolnilo z mekonijem, gosto, viskozno zelenkasto ali črnkasto snovjo, narejeno iz trdnih delcev in različnih delcev, suspendiranih v amnijski tekočini (stvari, kot so celični ostanki in maščobni verniks). Ta mekonij bo sestavljal prvo gibanje črevesja vašega otroka ob rojstvu. Samo v primeru, da se sprašujete!

33-teden

TVOJE TELO

Imate tisto smešno črto, ki gre po sprednjem delu trebuha? V zadnjem trimesečju se po sredini trebuha oblikuje črta, ki ga deli na dve polovici. To je znano kot linea nigra, ki postane temnejša, ko se pigmentacija poveča. Najbolj jasno se vidi takoj po porodu. Nekaj tednov kasneje bo popolnoma izginila. Posnemite nekaj fotografij, preden izgine!

Nadaljnja sprememba je ta, da maternica, ker potrebuje ves prostor, ki ga lahko dobi, nežno pritiska na popek navzven. Mnogim ženskam je lahko neprijetno: mehka koža popka se lahko drgne po oblačilih. Ena majhna tolažba je, da se popek po porodu vrne v stari položaj.

PREHRANA

Če vas skrbi, da ste preveč pridobili težo, se morda sprašujete, ali je sprejemljivo, da poskušate shujšati. Za vas in vašega otroka je pomembno, da se v zadnjem trimesečju, tako kot ves čas nosečnosti, zberete dovolj teže, glede na vašo težo, ko ste prvič zanosili, pa boste določili vaše priporočilo za povečanje telesne mase. Če pa pridobite večjo težo, kot je priporočeno, se pogovorite s svojim zdravnikom. Dejansko je prekomerno povečanje telesne mase v zadnjih tednih nosečnosti lahko povezano s težavo s hipertenzijo. Samostojna dieta za hujšanje med nosečnostjo ni nikoli dobra ideja.

NASVETI

Približno 8 mesecev nekatere ženske poročajo o občutku popadkov. Lahko bi bili Braxton-Hicksovi popadki, ki trajajo približno 30 sekund. Ni porod, ki se začne zgodaj. Te kontrakcije so pameten način vašega telesa, da "razgibate" maternico, da se pripravi na velik dan. Te kontrakcije so odgovorne za "lažni porod". Ob tem vedno poročajte o popadkih svojemu zdravniku, če le da bi dobili nekaj zagotovila, da je vse v redu.

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?