MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

32. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Vaš dojenček se še vedno razvija, ko se odpravite v zadnji krog, vendar se od tu naprej večinoma izpopolnjuje in polira. On ali ona se pripravlja na srečanje z vami!

2 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

Njegove kosti so skoraj 100 % dokončane in nohti so na mestu v njegovih malih prstih. Zelo kmalu bo njegova koža izgubila rdečico in postala tista ljubka rožnata barva novorojenega otroka.. Njegove nadledvične žleze so trenutno velike. Izločajo steroidom podobne hormone, vključno s kortizolom (naravni kortizon). Kortizol ima pomembno vlogo – ne samo za spodbujanje poroda, ko pride čas, ampak tudi za pomoč zrelim organom, kot so pljuča. Po rojstvu se bodo njegove nadledvične žleze dramatično zmanjšale in bodo sorazmerne z velikostjo vašega otroka.

32-teden

TVOJE TELO

Ste ugotovili, da vaš prebavni sistem v zadnjem času deluje počasneje? Še enkrat se lahko veliko zahvalite svojim hormonom. Pomagajte svojemu črevesju k boljšemu delovanju in izboljšajte splošno počutje z uživanjem suhega sadja, oreščkov, polnozrnatih žit in drugih živil, bogatih z vlakninami. Konec je na vidiku! Od zdaj naprej bodo morda predporodni pregledi vsaka dva tedna. To pomaga zagotoviti, da je z vašim malčkom vse točno tako, kot mora biti.

PREHRANA

Nežna koža vašega otroka bo na preizkušnji tako med porodom kot po njem, saj plodovnica ne bo več zaščitena. Ko dojite svojega otroka, bo od vas dobil vsa hranila, ki jih potrebujeta on in njegova koža. Razen če imate trenutno alergijo na hrano, se vam ni treba izogibati živilom, za katere mislite, da bi lahko povzročilI alergijo pri vašem otroku, kot je običajen kožni ekcem.

NASVETI

Razmišljate, kaj spakirati in prinesti v bolnišnico ali porodno ambulanto? Ne pozabite vključiti pisnih zapiskov o dojenju. Če zapišete svoje namere za dojenje, boste bolnišničnemu osebju pomagali razumeti vaše želje in vam ponudili podporo, ki jo potrebujete.

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?