NAN® EXPERTpro BREZ LAKTOZE Začetno mleko za dojenčke
NAN®EXPERTpro BREZ LAKTOZE ni primeren za dojenčke z galaktozemijo. Od rojstva dalje. 400g, limena škatlla
NAN® EXPERTpro BREZ LAKTOZE Začetno mleko za dojenčke. Od rojstva dalje. NAN®EXPERTpro BREZ LAKTOZE ni
primeren za dojenčke z galaktozemijo. NAN® EXPERTpro BREZ LAKTOZE je začetno mleko primerno za posebne prehranske namene
za dojenčke od rojstva, kadar jih matere ne dojijo ali ne dojijo dovolj. S svojo edinstveno kombinacijo sestavin NAN® EXPERTpro BREZ
LAKTOZE vašemu otroku zagotovi vse pomembne hranljive snovi za normalno rast in razvoj.
Sestavine
Sestavine: Glukozni sirup, rastlinska olja (sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline, repično olje z nizko vsebnostjo eruka kisline, sončnično olje), beljakovine SIROTKE, MLEČNE beljakovine, minerali (kalcijev citrat, kalijev klorid, natrijev fosfat, natrijev citrat, magnezijev oksid, kalijev citrat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat), emulgator: SOJIN lecitin, holin bitartrat, olje iz glive Mortierella alpina, olje iz mikroalg vrste Schizochytrium sp., aminokisline (L-fenilalanin, L-histidin, L-triptofan), vitamini [C (natrijev L-askorbat), E (DL-alpha-tokoferil acetat), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), B1 (tiamin mononitrat), A (retinil acetat), B2 (riboflavin), B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina (kalcijev-L-metilfolat), K (filokinon), biotin (D-biotin), D (holekalciferol), vitamin B12 (cianokobalamin)], kultura Limosilactobacillus reuteri *, tavrin, nukleotidi [citidin 5’-monofosforna kislina (CMP), uridin 5’-fosforna kislina (UMP), adenozin 5’-fosforna kislina (AMP), gvanozin 5’-fosforna kislina (GMP)], inozitol, L-karnitin. *Kultura Limosilactobacillus reuteri DSM17938 na podlagi dovoljenja BioGaia AB, min 1x106 cfu/g.
Navodilo za pripravo
- Pred pripravo obroka si temeljito umijte roke.
- Skrbno operite stekleničko, pokrovček in dudo, tako da odstranite vse ostanke mleka. Nato ves pribor še 5 minut prekuhavajte. Posoda naj ostane pokrita do uporabe.1
- Prekuhavajte pitno vodo 5 minut in jo nato shladite na ~40 °C.
- Natančno upoštevajte preglednico hranjenja. Najprej v stekleničko nalijte zahtevano količino mlačne vode. Nato dodajte točno določeno število zravnanih meric prahu tako, da previdno poravnate odvečni prah. Uporabljajte izključno priloženo merico.
- Po uporabi merico dobro osušite in pospravite v za to določeno mesto v posodi. Posodo s prahom dobro zaprite. Shranjujte na suhem in hladnem mestu.
- Zaprite stekleničko in nato stresajte, dokler se prah popolnoma ne raztopi. Pred hranjenjem otroka preverite temperaturo obroka na notranji strani zapestja.
OPOZORILO: Zaradi neprekuhane vode, neprekuhane stekleničke ali nepravilnega redčenja lahko vaš dojenček zboli. Nepravilno shranjevanje, priprava in hranjenje dojenčka lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje dojenčka.
Alergeni
SIROTKE, MLEKO, SOJA
Dodatne informacije
Pakirano v kontrolirani atmosferi. Shranjujte v hladnem, suhem prostoru. Uporabno najmanj do konca: glejte oznako odtisnjeno na dnu posode. Obvezno porabiti v 4 tednih po odprtju.
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke.
Podatki o hranilni vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | Na 100g praha | na 100ml pripravljenega obroka | |
Energijska vrednost | kJ | 2113 | 280 |
kcal | 505 | 67 | |
Maščobe, od tega: | g | 25,5 | 3.4 |
- nasičene maščobne kisline | g | 2.4 | 0.3 |
- enkrat nenasičene maščobne kisline | g | 16,0 | 2.1 |
- veckrat nenasičene maščobne kisline | g | 4,7 | 0.6 |
- Linolna kislina (LK) | mg | 4100 | 544 |
- α-linolenska kislina | mg | 370 | 49 |
- Dokozaheksaenska kislina (DHK) | mg | 120 | 16 |
- Arahidonska kislina(ARK) | mg | 120 | 16 |
Ogljikovi hidrati, od tega: | g | 59,2 | 7.9 |
- sladkorji | g | 8.2 | 1.1 |
- laktoza | g | ≤ 0,05 | ≤ 0,0066 |
Vlakna | g | 0,0 | 0.0 |
Beljakovine | g | 9.7 | 1.3 |
Kalcij | mg | 310 | 41.1 |
Fosfor | mg | 220 | 29.2 |
Kalij | mg | 650 | 86.2 |
Natrij | mg | 180 | 24 |
Klorid | mg | 405 | 53.7 |
Železo | mg | 5.5 | 0.73 |
Cink | mg | 3.2 | 0.42 |
Jod | μg | 90 | 11.9 |
Selen | μg | 27 | 3.6 |
Baker | mg | 0.42 | 0.06 |
Magnezij | mg | 41 | 5.4 |
Mangan | mg | 0.14 | 0.02 |
Fluorid | μg | < 60 | < 8 |
Vitamin A | μg RE | 400 | 53.1 |
Vitamin D | μg | 11 | 1.5 |
Vitamin E | mg TE | 17 | 2.2 |
Vitamin K | μg | 40 | 5.3 |
Vitamin C | mg | 87 | 12 |
Vitamin B1 (tiamin) | mg | 0.48 | 0.06 |
Vitamin B2 (riboflavin) | mg | 0.5 | 0.07 |
Niacin | mg | 3.7 | 0.49 |
Vitamin B6 | mg | 0.24 | 0.03 |
Folat | μg DFE | 165 | 21.9 |
Vitamin B12 | μg | 1.3 | 0.17 |
Pantotenska kisline | mg | 2.7 | 0.36 |
Biotin | μg | 10 | 1.3 |
Holin | mg | 180 | 24 |
Inozitol | mg | 37 | 4.9 |
Tavrin | mg | 30 | 4.0 |
L-karnitin | mg | 9 | 1.2 |
Nukleotidi | mg | 17 | 2.3 |
Povprečna teža merice: 4,42 g; 100 ml pripravljenega obroka = 13,2 g praha (3 merice) + 90 ml vode. Osmolarnost: 182 mOsm/L. |