MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

27. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Vaš dojenček mora še nekaj rasti, vendar je od danes dolg več kot 30 cm, dovolj velik, da leži na vaši podlakti med roko in komolcem. Ker je minilo že 29 tednov, odkar ste imeli menstruacijo, dobrodošli v tretjem trimesečju nosečnosti. Preberite več o tem tednu.

3 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

Vaš dojenček mora še rasti. Njegov dihalni sistem ima vse, kar potrebuje, da mu omogoči dihanje, vendar je še vedno prenezrel, da bi to dejansko storil brez veliko pomoči. Njegova pljuča so razdeljena na 17 ravni, ki tvorijo bronhialno drevo, vendar bi bila izmenjava zraka zelo težka, če bi se vaš otrok rodil zdaj. Vendar pa je na tej točki običajno dovolj površinsko aktivne snovi (snov, ki obdaja notranjost aveolarne površine, kar olajša odpiranje celic in preprečuje povešanje) in dovolj krvnih žil, ki omogočajo izmenjavo plinov, tako da lahko dojenčki, rojeni prezgodaj v tej starosti, preživijo. z intenzivno nego. Najbolje pa je, da otroku pustimo še malo rasti.

27-teden

TVOJE TELO

Minilo je 29 tednov, odkar ste imeli menstruacijo – večina žensk uživa v premoru! 29 tednov amenoreje pomeni 27. teden nosečnosti. Ste si do zdaj poskušali predstavljati, kako velik je otrok? No, od vrha glave do konic prstov je približno 34 cm. Predstavljajte si, da je njegova glava približno velikosti majhne in srednje velike pomaranče. Pripravljeni smo staviti, da je preprosto čudovit!

PREHRANA 

Eden najboljših načinov za izpolnjevanje potreb po prehrani in kalorijah je uživanje različnih živil iz skupin živil. To vključuje porcije iz skupine mesa (ali drugih beljakovin), mlečnih izdelkov, sadja, zelenjave in žit. Čeprav vam je zdravnik morda predpisal dodatek nekaterih vitaminov ali mineralov, je še vedno pomembno upoštevati vlaknine in energijo, ki jih hrana prinaša v vašo prehrano. Pomislite na zadnje dni in se vprašajte, ali ste zamudili jesti živila iz skupine živil. Če je tako, je čas, da živila iz te skupine živil uvrstite na svoj nakupovalni seznam in jih hranite na sprednji strani hladilnika ali shrambe. Poskusite jesti iz vsake skupine živil, vsak dan.

NASVETI

Tudi če ste izkušena mamica, vam lahko pomaga obiskovati tečaje, ki vas pripravijo na porod. Raziskovalci nenehno odkrivajo nove informacije, ki vam lahko pomagajo med nosečnostjo. Poleg tega se porodne metode pogosto spreminjajo. Razumite spremembe, ki se pojavijo v vašem telesu med porodom in se naučite nekaj dobrih tehnik sproščanja za omejevanje tesnobe, ko pride čas. Drugi dobri razlogi za vpis na tečaj priprave na porod? Morda boste tokrat rodili v novem kraju, če se je vaš zadnji otrok rodil pred nekaj leti.
 

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?