MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

25. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Do drugega trimesečja sta ostala še dva tedna. Pripravljate se na domači raztežaj. Preberite več o tem, kako pomagati hraniti.

2 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

Do zdaj se lahko včasih sprašujete, ali se vaš dojenček v vaši maternici uči lekcije salse S svojimi neštetimi medtrebušnimi norčijami in na trenutke nenehnim premikanjem z ene strani svojega zavetja na drugo se neizogibno dotakne ali udari v maternično steno. Dotika se in potiska z rokami in nogami, z glavo ali celo s hrbtom. Občasno postane nemiren. Dajte mu  vedeti, da ste tam, tako da se božate po trebuhu.

25-teden

TVOJE TELO

Ste dobro spali? Nekatere bodoče matere v tem času med nosečnostjo motijo slabe sanje. Žal je to povsem naravno, saj nas skrbi ali težave spremljajo v spanec. Samo zapomnite si to - verjeti, da so sanje slutnja, je pravljica.

PREHRANA 

Poslušajte svoje srce. In svoje želje. Nekatere ženske poročajo, da se ne vdajo svojemu hrepenenju po hrani, ker mislijo, da bi se otrok lahko razburil, če bi pojedel curry. Ne tako! Otrok tega curryja ne prejme kot neposredno serviranje. Preko vaše amnijske tekočine prejme samo aromatično izkušnjo. Zato uporabljajte zelišča in začimbe, ki jih uživate, in vedite, da lahko zagotovite nekaj zgodnjih spoznanj o okusu, ki jih bo vaš otrok lahko užival v prihodnjih mesecih, ko bo začel jesti trdno hrano.

NASVETI

Ali so gležnji otekli? Tukaj je nekaj hitrih nasvetov za lajšanje težave. Dve rešitvi, vsaka je popolnoma nasprotna od druge. Ali se usedite in dvignite noge. Ali pa pojdite ven in hodite! Dvig stopal pomaga razbremeniti pritisk na noge in gležnje. In hoja omogoča vašim teletom, da aktivirajo krvni obtok in prenašajo tekočino v druge dele telesa. Če pa vas skrbi otekanje ali opazite otekanje na obrazu in/ali rokah, nemudoma obiščite zdravnika. Nekateri od teh simptomov lahko kažejo na preeklampsijo, vrsto visokega krvnega tlaka, ki je pogosta v nosečnosti.

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?