MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

26. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Malo ta-da trenutek za zadnji teden vašega drugega trimesečja – vaš otrok bo zdaj prvič odprl oči! Preberite več o tem tednu.

2 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

Glava vašega otroka zdaj meri približno velikost majhne pomaranče in tehta približno 1000 g. Njegovo telo postaja vse bolj debelo zahvaljujoč maščobi, ki se postopoma nabira pod kožo, da mu ob rojstvu zagotovi nekaj rezerv. Njegovi lasje in nohti so na dobri poti, pod dlesnijo pa so njegovi bodoči slonokoščeni mlečni zobje skoraj pokriti s sklenino. Še več, res se začne odzivati na glasne zvoke.

26-teden

TVOJE TELO

Aja, noč. Končno boste šli spat. Ampak ne otrok, ki se zvečer želi več gibati. Ko vaš trebušček postaja vse večji in večji, je težje najti prijeten položaj za spanje. Verjetno ne morete več spati spredaj. Najprimernejši položaj za ležanje v naslednjih nekaj tednih je morda na vaši strani. Med kolena položite blazino, da bo nekoliko bolj udobno, in se poskusite sprostiti in zaspati.

PREHRANA 

Če ponoči trpite za refluksom in zgago, poskusite nekoliko dvigniti glavo, tako da dodate blazino. Poskusite, da bo tudi vaš večerni obrok lahek. Bodite pozorni na maščobe, saj lahko upočasnijo prebavo in poudarijo vaše prebavne težave, kar vodi v moten spanec. Če vam prelahek večerni obrok povzroči nočno hrepenenje po hrani, razmislite o dodajanju prigrizka eno uro pred spanjem. Večerni prigrizek v postelji, še kdo? Ne oklevajte in ga odnesite v posteljo na pladnju, če se ponoči počutite zelo slabo.

NASVETI

Ne glede na to, kolikor opazite, da se vaš trebušček v zadnjem času počuti bolj napet, postane tudi vašemu otroku v trebuhu nekoliko tesno. Veselih preobratov vašega otroka v veliki kopeli amnijske tekočine bo kmalu konec. Če pa ste zaskrbljeni zaradi zmanjšane gibljivosti svojega otroka, nemudoma obiščite svojega zdravnika, da potrdi, da je vse v redu.

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?