MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

6. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Rast vašega otroka je zelo hitra. Toliko razburljivih dogodkov na tako majhnem bitju! Preberite več o tem tednu.

2 preberi Jul 21, 2022

RAZVOJ OTROKA

Uganite kaj? Vaš dojenček zdaj začenja razvijati kožo! In presenetljivo je, da so vsi drugi organi, čeprav so še majhni, že na svojem mestu. Optični živci se razvijajo in njegova glava je zdaj dobro oblikovana, čeprav je še vedno veliko večja od preostalega telesa. Njegovo srce in jetra ta teden zavzamejo veliko prostora v vaši maternici. Njegove roke in noge se daljšajo, mali 'repček' pa bo kmalu izginil. V naslednjih nekaj tednih bodo njegove 'prepletene' roke in noge naredile prostor za pravilne, dobro ločene prste na rokah in nogah. Kako naporen teden!

6-teden

TVOJE TELO

Ste na dobri poti, vaš otrok se bo rodil čez približno 33 tednov. Mnoge ženske morajo v tem času upočasniti. Nekateri manj kot prijetni stranski učinki nosečnosti se lahko dvignejo na glavo. Vključujejo na primer slabost, o kateri se veliko govori, težave s spanjem in spremembe razpoloženja. Pojavljajo se zato, ker so hormonske spremembe v telesu povsem normalne.

Kljub temu se zdaj ne silite preveč! Nosečnost morda ni bolezen, vendar je vaše telo še vedno obremenjeno. Morda vam bo vsakdanja rutina in delovno življenje omogočila, da si tu ali tam vzamete dodaten oddih.

PREHRANA

Jod je bistven element v sledovih in med nosečnostjo se vaše potrebe po jodu povečajo. Pomanjkanje joda ima lahko negativne posledice za nerojenega otroka, zato je pomembno, da izpolnjujete potrebe svojega telesa in potrebe svojega nerojenega otroka. Poleg morske hrane in mlečnih izdelkov je bogat vir joda iz jodirane soli. Čeprav ne zagovarjamo dodajanja preveč soli, bi morda želeli razmisliti o uporabi jodirane soli, če uporabljate katero. Posvetujte se s svojim zdravnikom, ali je jod v vašem primeru zaskrbljujoče hranilo.

NASVETI

Ste se spraševali, če lahko ali bi morali ostati telesno aktivni med nosečnostjo? Kratek odgovor je da!

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?