MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

30. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Vaš dojenček se vsak dan bolj razvija in se pripravlja na vstop na svet v nekaj manj kot 10 tednih. Je hitro minilo ali se vam čas vleče? Vsaka mama to čuti drugače. Preberite več o tem tednu.
 

2 preberi Jul 26, 2022

RAZVOJ OTROKA

O, kaj je to bilo? Ste začutili gibanje, ki ni bilo kot njegovo običajno brcanje? Vaš dojenček ima lahko kolcanje. To se lahko zgodi, če pogoltne preveliko amnijske tekočine. To lahko čutite in slišite. Bi te moralo skrbeti? Sploh ne, to bi lahko bilo povezano s tem, kako vaš dojenček trenira svoje dihalne gibe. Ta teden, če rodite fantka, se njegova moda spuščajo v mošnjo. Oči vašega otroka se zdaj lahko odzovejo na svetlobo, nizke frekvence določene glasbe ali znanih glasov pa lahko sprožijo gibe ali povečan srčni utrip, kar je vidno na ultrazvoku.

30-teden

TVOJE TELO

Pred nekaj tedni ste z veseljem pozdravili prve gibe svojega malega dragega. Zdaj je lahko gimnastika vašega otroka včasih manj kot ljubka: vaša maternica je zdaj tako zrasla, da lahko boli, ko se z nasilnim gibom pritisne na vaša rebra.

PREHRANA

Hrana zagotavlja hranila, ki jih potrebujete vi in vaš otrok, in kalorije, ki jih vaš otrok potrebuje za rast. Ne pozabite, da v zadnjem trimesečju potrebujete več kalorij (približno 450 več, kot ste jih pojedli pred nosečnostjo, če ste nosečnost začeli z zdravo telesno težo). Te dodatne kalorije lahko napolnite z dodatnimi obroki hrane iz svojih običajnih obrokov ali z dodatnim prigrizkom. Kako izgleda 450 kalorij? Krožnik s sirom in prigrizki: 3 polnozrnati krekerji, 2 rezini sira (60 g), 1 manjše jabolko in ½ avokada pomenijo približno 450 kalorij.

NASVETI

Če delate, boste morda kmalu na predporodnem dopustu, če še niste. Uživajte v spremembi tempa! Če ostajate v službi do velikega dne poroda in vaše delo zahteva veliko časa pred računalnikom, ste se verjetno spraševali, ali je to varno za razvoj vašega malčka. Sevanje računalniških zaslonov ne vpliva na plod ali mamico. Študije so pokazale, da ni dodatnega tveganja za spontani splav ali kakršne koli druge težave med nosečnostjo zaradi časa pred zaslonom. Še ena točka, ki jo morate prečrtati s seznama stresa!

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?