MyFeed Personalized Content
Nosečnost
Članek
Add this post to favorites

17. teden nosečnosti: razvoj otroka in prehrana

Vaš malček zdaj tehta več kot 200 g in je vsak dan bolj podoben "pravemu" dojenčku. Preberite več o tem tednu.
 

2 preberi Jul 22, 2022

RAZVOJ OTROKA

Kot vedno, se ta teden veliko dogaja. Njegova koža je še vedno zelo tanka in precej prozorna, skozi njo so vidne majhne krvne žile. Črevesje vašega otroka se še naprej razvija in je zdaj na svojem stalnem mestu v njegovem trebuhu. Vse je tako, kot mora biti.

17-teden

TVOJE TELO

Stisni zobe: mnoge starejše ženske nosečnicam še vedno pripovedujejo zgodbe o izpadanju zob med nosečnostjo. Dobra novica: to je zastarela neumnost! Pri nekaterih ženskah se zdaj pokaže otroški trebušček. Če ste zelo vitki ali ste že imeli otroka, je večja verjetnost, da imate kaj videti. Pri drugih pa ne more vedeti nihče, ki pogleda.. Toda to je čas, ko je hlače ali krila težko zapenjati in je težje razločiti pas.

PREHRANA

Zadovoljevanje hrepenenja po sladkorju med nosečnostjo zahteva malo več ustvarjalnosti kot običajno, še posebej, če se vam zdi močnejše kot običajno. Pri uživanju sladic ni škode, če le ne pretiravate. Če želite zadovoljiti svoje sladkosnede in hkrati zadovoljiti svoje prehranske potrebe, izberite sveže sadje, sladice z mlekom, navadni jogurt in suho sadje. Zmernost je ključna. Namesto sladoleda si privoščite šerbete ali zamrznjen jogurt z manj sladkorja.

NASVETI

Umetna sladila, znana tudi kot „nehranljiva sladila“, „nadomestki sladkorja“ ali „sladila brez kalorij“, običajno vključujejo aspartam, sukralozo, acesulfam K, saharin in sladkorne alkohole (npr. ksilitol), pa tudi rastlinskega izvora. spojine (npr. steviol glikozidi). Čeprav jih vse pogosteje uživajo nosečnice po vsem svetu, je bil njihov dolgoročni vpliv na zdravje vprašljiv. Nekateri organi za prehrano navajajo, da so te vrste sladil v sprejemljivih mejah vnosa varne za ženske in njihovega nerojenega otroka med nosečnostjo. Drugi dokazi kažejo, da lahko izpostavljenost umetnim sladilom v zgodnjem življenju negativno vpliva na telesno sestavo in srčno-metabolično zdravje. Zato se za najnovejša priporočila posvetujte s svojim zdravnikom, če želite te izdelke vključiti v svojo prehrano.
 

Pridružite se klubu Nestlé Baby Club

MVP Logo
 • campaigns-nestle-baby

  PRESENEČENJA

  Bodite na tekočem z novicami in uživajte v presenečenjih, ki so pripravljena za vas.

 • pregnancy-tools-baby

  UPORABNA ORODJA

  Bodite na tekočem z vsem, kar morate storiti, z uporabo naših uporabnih aplikacij.

 • experts-advice-for-baby-care

  NASVET STROKOVNJAKOV

  Na vsaki stopnji imate na voljo članke in mnenja strokovnjakov.

 • feeding-guidance

  PREHRANA ZA DOJENČKE

  Izvedite vse o dojenčkovi prehrani v prvih 1000 dneh življenja.

Search icon

Še vedno niste našli, kar iščete?